روز های جالب

روز های جالب در کنار هم

روز های جالب

روز های جالب در کنار هم

برد هوشمند



برد هوشمند یک ابزار کمک آموزشی هوشمند و با کاربرد بسیار بالا می باشد.این محصول جهت presentation و آموزش به عنوان بهترین ابزار کمک آموزشی مد نظر می باشد و جهت تکمیل فرایند هوشمند سازی کاربرد فراوان دارد.

به کمک برد هوشمند می توان در امر آموزش سهولت بسیاری ایجاد کرد و مطالب و مفاهیم را با کیفیت و سرعت بهتر به دانش جویان و دانش آموزان ارائه نمود.مهم ترین مزیت و کاربرد این برد ها خاصیت تعاملی آنهاست که برد هوشمند را به یک ابزار بی نظیر در زمینه آموزش تبدیل کرده است.با توجه به ظرفیت های بالای آموزش در کشورمان ، وزارت آموزش پرورش با ارائه دستورالعمل هایی بر آن شد تا با استفاده از فضای فناوری االاعات و ارتباطات همانند سایر کشور ها تنوع عظیمی در آموزش پدید بیاورد.از این رو قرار بر آن شد تا مدارس کشور بصورت هوشمند در بیایند و دانش آموزان بتوانند از رایانه و سایر ابزارهای آموزشی در مدارس استفاده کنند.

برد هوشمند

در پی این تصمیم بزرگ فرایند نصب ویدئو یا دیتا پروژکتور به همراه استفاده از رایانه جهت ارائه مطالب آموزشی برای دانش آموزان آغاز گردید و محتوای الکترونیکی برای اولین بار به مدارس کشور وارد شد.

با توجه به تفاوت بازه ی سنی دانش آموزان تولید انواع برد هوشمند در شرایطی صورت گرفت که این ابزار کمترین میزان آسیب پذیری را در بین ابزارهای هوشمند قابل نصب در مدارس را داشته باشد و بیشتر برند های معتبر اقدام به تولید برد هایی با قاب ضد ضربه کرده اند که استفاده همگی آنها در مدارس بدون دارا بودن مانع آسیب پذیری تجهیزات صورت می گیرد.

تولید تخته هوشمند یا وایت برد لمسی با ابعاد مختلفی صورت گرفته است تا بر اساس نیاز مشتری و همچنین نوع دیتا پروژکتور و فضای کلاس بهترین اندازه انتخاب گردد.همچنین پس از تکامل این محصول در نوع جدید تخته هوشمند لمسی بروز ترین نوع می باشد و نیاز به استفاده از قلم مخصوص را ندارد و همچنین ویژگی بسیار مهم چند لمسی بودن را با خود به یدک می کشد تا دانش آموز و دبیر بتوانند همزمان از محتوای آموزشی تعاملی استفاده کنند.

برد هوشمند

در کنار استفاده از برد هوشمند داشتن محتوای آموزشی مهم ترین شرط کاربردی بودن برد می باشد.به عبارت دیگر بدون داشتن محتوای آموزشی مناسب استفاده از برد هوشمند هیچ کارایی ندارد و بدون داشتن محتوای آموزشی مناسب حضور برد هوشمند بی معنی است.دبیر می تواند با استفاده از قابلیت لمسی بودن برد هوشمند می تواند ضمن استفاده از آموزش سنتی ، از محتوای آموزشی تعاملی مخصوص تخته هوشمند استفاده کند و بدین وسیله ضمن جذاب تر کردن آموزش برای دانش آموزان ، عمق درک و ماندگاری بیشتری در ذهن دانش آموز ایجاد کند.

در مدارس هوشمند دبیر توسط ابزار های الکترونیکی در دسترس اقدام به نمایش و تولید محتوای آموزشی کرده و حتی خود دانش آموزا نیز می توانند اقدام به تولید محتوا کنند.در فرایند تولید محتوا ضمن تشویق دانش آموزان به کار با رایانه ، ذهن آنها جهت تولید محتوا و تحقیق و توسعه در موضوعات مختلف آماده تر شده و به دنبال همین تحقیق بار علمی آنان افزایش می یابد.امروزه اکثر مدارس حتی مدارس دارای سطح بودجه پایین دارای یک کلاس هوشمند هستند و دانش آموزان می توانند بطور اشتراکی از آن استفاده کنند.

بررسی انواع ابزارهای مورد استفاد در مدارس هوشمند

پس از شروع اقدامات اصلی جهت هوشمند سازی مدارس سعی بر آن شد تا برای هر کلاس یک رایانه در کنار ویدئو پروژکتور تهیه و نصب گردد تا محتوای آموزشی بتواند با کادر بزرگ برای همه دانش آموزان قابل رویت باشد.در همین حین و با توجه به نیاز سنجیده شده واردات انواع کیت هوشمند ساز شروع شد و در کنار هر پروژکتور یک کیت نیز عرضه می شد که این قابلیت را داشت تا دبیر بتواند پای تخته با سیستم عامل کار کند و توسط قلم های مخصوص کیت های هوشمند بتواند با سیستم عامل ارتباط بر قرار کند.

برد هوشمند و کیت هوشمند

پس از آن برد های هوشمند پا به عرضه هوشمند سازی مدارس گذاشتند و مشکلات استفاده از کیت را برطرف نمودند.بدلیل لزوم استفاده کیت هوشمند از قلم مخصوص و همچنین تک کاربرد بودن آنها ، محبوبیت این ابزار نزد کاربران کاهش یافت و برد هوشمند جایگزین بسیار مناسبی بود که معایب کیت ها را به همراه نداشت.

فروش انواع تخته هوشمند با تکنولوژی IR توسط مرجع تخصصی وایت برد هوشمند ارائه دهنده بهترین نرم افزار های راه اندازی تخته هوشمند انواع درایور ها انجام خدمات پس از فروش و تعمیرات برد هوشمند .فروش انواع برد با قیمت های مناسب ، نصب و راه اندازی انواع برد هوشمند ، ارائه خدمات هوشمند سازی مدارس بهمراه فروش ویژه انواع ویدئو پروژکتور و پرده نمایش



برد هوشمند

کاربرد های برد هوشمند

می توان این ابزار کارآمد را در دانشگاه ها و مدارس و همچنین سالن های کنفرانس استفاده کرد.در کل هر جا از یک سیستم آموزشی هوشمند استفاده گردد وجود برد هوشمند یک ویژگی آموزشی هوشمند و بسیار مهم به شمار می رود.

برد هوشمند

اصول کاکرد برد هوشمند

برای استفاده از برد هوشمند الزام به استفاده از یک ویدئو پروژکتور داریم.پس از ثابت نمودن کادر تصویر اقدام به کالیبره کردن برد می نماییم و شروع به کار با برد می نماییم.این ابزار هنگام لمس سطح تخته مختصات انگشت شما را محاسبه می کند و برای لمس ارسال می نماید.سیستم عامل نیز متوجه آن شده و در همان نقطه یک عمل کلیک را انجام می دهد.

هر برد  با یک کابل مستقیما به رایانه متصل می شود تا با سیستم عامل ارتباط بر قرار کند.در کنار هر برد نرم افزارهایی وجود دارند که جهت تولید محتوای آموزشی و همچنین ارائه آن استفاده می گردند.برد ها انواع مختلفی از قبل مگنتی و IR دارند.نوع مگنتی فقط با قلم مخصوص کار می کند و نوع IR توسط لمس دست و بدون نیاز به قلم کار می کند.

علاوه بر بردهای هوشمند کیت های هوشمند نیز به عنوان ابزار هوشمند ساز استفاده می گردند که با ظهور برد هوشمند استفاده از کیت هوشمند کمتر شده و تولید آنها نیز رو به توقف است.کیت های هوشمند توسط قلم مخصوص خود کار می کنند.به این صورت که ابتدا باید کیت را با کادر نمایش خود تطابق دهیم.عمل تطابق به این معنی است که کیت هوشمند شما بسته به تکنولوژی به کار رفته در آن و نوع نصب می بایست کادر نمایش تصویر ویدئو پروژکتور را به خوبی تشخیص دهد.پس از نصب کیت در محل مناسب اقدام به کالیبره کردن کیت می نماییم.کالیبره کردن کیت به این معنی است که باید مختصات گوشه های تصویر نمایش داده شده را توسط قلم اشاره کرد تا کیت همه کادر نمایش را به خوبی شناسایی کند.

برد هوشمند کیت هوشمندبرد هوشمند کیت هوشمند

برخی دستگاه های ویدئو پروژکتور خود دارای کیت هوشمند داخلی می باشند.به این نوع دستگاه ها interactive گفته می شود.برای نصب آنها نیز نیاز به نصب کیت در محل مناسب نیست.بلکه کیت هوشمند در داخل پروژکتور تعبیه گردیده است و نیاز به جانمایی نصب کیت نداریم.

برد هوشمند باعث می شود تا بتوان مفاهیم آموزشی را با کیفیت بهتری در اختیار بازدید کنندگان قرار دهیم.در نمایشگاه های عرضه محصولات نیز به کثرت شاهد استفاده از این ابزار هوشمند هستیم و برای present کردن محصولات ، کاربرد یک برد وصف نشدنی است.به علاوه اینکه نصب این ابزار بسیار راحت بوده و حتی می توان آن را روی پایه های متحرک جابجا کرد و کادر تصویر را توسط ویدئو پروژکتور نمایش داد و برد را کالیبره کرد.

کیت های هوشمند متحرک که از آنها به عنوان برد هوشمند متحرک یاد می شود نیز نوع کوچکتر و کم جا تر برد هستند که البته برای استفاده از انها نیاز به قلم مخصوص خود کیت می باشد.همراه هر برد نرم افزار راه انداز آن ارائه می گردد.اما نرم افزاری که بتوانید برای نمایش و تولید محتوای مناسب از آن استفاده کنید بسیار مهم است.

در واقع بدون داشتن محتوای آموزشی مناسب و واکنش گرا استفاده از برد ایده ی مناسبی به شمار نمی رود.جهت تولید محتوا و ارائه آن نرم افزار های whiteboard و smart class teaching software در بین مدارسی که از این محصول استفاده می کنند بیشتر کاربرد دارد.

دوربین مدار بسته

امروزه وجود دوربین مدار بسته در بیشتر اماکن به یک الزام تبدیل شده است و بدون وجود دوربین مداربسته عملیات نگهداری و حراست و حفاظت فیزیکی آن اماکن کاری بسیار دشوار می باشد.دوربین مدار بسته برای کنترل ورود و خروج و حفظ و حراست پیرامونی و فیزیکی و سایر موارد امنیتی کاربرد فراوان دارد.

به کمک دوربین مداربسته مراکزی که نظارت را به عنوان یک نیاز اساسی می بینند ، براحتی می توانند به تصاویر دوربین مدار بسته دسترسی داشته باشند و عمل نظارت را تسهیل بخشند.در مراکز صنعتی مانند کارخانه کا و گارگاه ها دوربین مدار بسته می تواند امکان دسترسی و نظارت بر خطوط تولید و انبارها را در اختیار مدیران مرکز قرار دهد.

در فروشگاه ها نیز مهمترین قسمت فروشگاه یعنی صندوق ، همواره در معرض تهدید خطرات احتمالی از جمله سرقت قرار دارد.استفاده از دوربین مدار بسته و همچنین ذخیره تصاویر دوربین می تواند امر بسیار مهمی در زمینه مرتفع نمودن اینگونه موانع و مشکلات به شمار آید و به کمک تصاویر ذخیره شده می توان در صورت بروز مشکل مرتب را آسان تر پیگیری کرد.

دوربین مدار بسته

در پایانه های مسافربری از دوربین مدار بسته جهت بالابردن امنیت مسافران و همچنین کمک به حفظ و حراست تجهیزات ترابری عمومی از قبیل قطارهای مترو و… استفاده می شود.

دوربین مدار بسته

بطور کلی در کلیه اماکنی که امنیت و کنترل تردد و همچنین حفاظت امری مهم به شمار می رود استفاده از یک سیستم مداربسته به عنوان یک ضرورت تلقی می شود.

اماکنی را تصور کنید که دارای مرکز مانیتورینگ مستقل و متشکل از چندین دوربین مدار بسته که در مناطق حساس نصب شده اند ، باشد.در این اماکن استفاده از تنها یک نفر برای کنترل محدوده وسیعی که توسط دوربین ها پوشش داده شده است کافی می باشد.همین مجموعه در صورت عدم تجهیز به دوربین مدار بسته به تعداد بیشتری پرسنل برای نگهبانی نیاز دارد.

دوربین مدار بسته

ساده ترین سیستم دوربین مدار بسته متشکل از یک دوربین و یک نمایشگر تصویر است که تصاویر را بصورت زنده از نمایشگر پخش می کند و توانایی ظبط ندارد.

دوربین مدار بسته

در حالت پیشرفته تر استفاده از چندین دوربین بهمراه دستگاه ظبط کننده مرکزی متداول است.در یک گام جلوتر دوربین های دارای سیستم کنترلی مانند گردش،تغییر زاویه دید و بزرگنمایی و چند پارچه سازی تصاویر را می توان به مجموعه تجهیزات نظارتی افزود.

تاریخچه ای مختصر در مورد دوربین های مدار بسته

اولین دوربین مدار بسته در کشور آلمان تولید گردید و متعلق به کمپانی زیمنس بود.این سیستم به منظور نظارت بر سکو های موشکی آلمان ها تولید گردید که زمان آن به سال ۱۹۴۲ بر می گردد.امریکایی ها نیز برای اولین بار ۷ سال بعد یعنی در سال ۱۹۴۹ تولید این دوربین ها را آغاز کردند.به تدریج سیستم های ظبط تصاویر بوجود آمدند و در پایگاه های فضایی جهت مشاهده و ظبط تصاویر موشک ها و پیگیری مرحله به مرحله پرتاب ، روی موشک ها نصب گردیدند.نخستین دوربین مدار بسته که در اماکن عمومی نصب شد مربوط به دولت ایالات متحده بود که این دوربین در میدان نیویورک تایمز به منظور ثبت تخلف و جلوگیری از جرایم نصب گردید که نقش آن موفق و چشمگیر نبود.در سال ۱۹۸۰ تولید و نصب این دوربین ها توسعه یافت و در نقاط زیادی از ایالات متحده نصب گردید.هدف نصب این دوربین ها جلوگیری از وقوع جرم بود و به تدریج کسانی که حراست مناطق و اماکن شان برای آنها مهم بود اقدام به نصب و راه اندازی سیستم های مدار بسته نمودند.قابلیت motion detect نیز بعد ها به دستگاه های ظبط کننده تصاویر Video recorder اضافه گردید و در سال ۱۹۹۰ پلیس امریکا اقدام به نصب کثیری از دوربین های مدار بسته در سطح شهر و مراکز عمومی از قبیل ترو و ایستگاه های قطار نمود.

نسل اول دوربین ip نیز در کشور سوئد راه اندازی گردید که توسط سیستم عامل لینوکس و پشتیبانی از پروتکل های RTSP و HTTP بوجود آمد.

امروزه انواع مختلفی از سیستم های مدار بسته با توجه به نوع و کاربرد و همچنین طریقه ظبط و ارسال تصاویر وجود دارند که در ادامه به مهم ترین آنها می پردازیم.

دوربین مدار بسته آنالوگ

ارسال تصاویر این دوربین ها توسط سیگنال های آنالوگ بوده و معمولا بر بستر کابل کواکسیال صورت میگیرد.این کابل دارای یک مغزی معمولا از جنس مس و شیلد دور کابل می باشد که پس اتصال سوکت های BNC به آن می تواند به دوربین مدار بسته متصل گردد.این نسل از دوربین ها امروز کم کم در حال منسوخ شدن هستند.زیرا در بهترین حالت نیز کیفیت تصاویر آنها از انواع جدیدتر که در ادامه به شرح آنها می پردازیم پایین تر بوده و نتوانستند نیاز های مشتری را بر آورده کنند.از بدو ورود این دوربین ها به کشورمان استاندارد های ظبط و رزولوشن های متفاوتی همراه دوربین ها و دستگاه های ظبط کننده آن ارائه گردید که به شرح آنها می پردازیم.

واحد کیفیت یک دوربین مدار بسته با TV line بیان می گردد و نشان دهنده میزان خطوط افقی در تصویر آن دوربین است.هر چقدر این میزان بیشتر باشد تصویر دوربین دارای وضوح بیشتر و در نتیجه کیفیت بالاتری می باشد.امروزه دوربین های با کیفیت های متغییر و در بازه ۴۰۰ الی ۱۳۰۰ تی وی لاین در بازار موجود می باشد که همانطور که گفته شد همگی آنها در حال منسوخ شدن هستند.

دستگاه های ظبط کننده تصاویر دوربین مدار بسته سیگنال آنالوگ دوربین را به دیجیتال تبدیل کرده و روی انواع رسانه های ذخیره سازی از قبیل هارد دیسک ، فلش مموری dvd و… ذخیره می کنند که استفاده از هارد دیسک بسیار مرسوم تر است.این دستگاه ها می توانند تصاویر را در کیفیت های متفاوتی ذخیره کنند که برخی از آنها به شرح زیر می باشند.

QCIF 176 X 120

CIF 352 X 240

۲CIF 704 X 240

۴CIF 704 X 480

D1 720 X 480

و استاندارد اخیر این سیستم ها که نتوانست این نسل را در عرصه رقابت نگه دارد ۹۶۰h بود.

با توجه به پردازش و ذخیره سازی دیجیتال روی تصاویر دوربین آنالوگ، دستگاه های ظبط کننده تصاویر یا همان DVR امکانات مختلفی در اختیار کاربران قرار می دهد.به عنوان مثال شما می توانید کادری از تصویر را مشخص کنید و تنها در صورت وجود حرکت در آن نقاط عمل ظبط تصاویر صورت گیرد.

همچنین می توانید برای هر کدام از کانالها یا دوربین های وصل شده به دستگاه خود زمانبندی خاصی را برای ظبط تعریف کنید تا فقط در آن روزها و ساعت های مشخص شده عمل ظبط صورت گیرد.از دیگر امکاناتی که یک dvr در اختیار شما قرار می دهد می توان به تغییر رنگ و کنتراست تصویر اشاره کرد که برای هر device می توانید بازه رنگ بخصوصی را انتخاب کنید.

دوربین مدار بسته HDSDI

ظهور این نوع دوربین مداربسته تحولی نو در صنعت مدار بسته که از کابل کواکسیال استفاده می کند بود و تصاویر این دوربین ها که دارای کیفیت و تفکیک پذیری بسیار بالاتری نسبت به نوع آنالوگ بودند.برخلاف یک سیستم آنالوگ ، سیستمی مبتنی بر HD تصاویر را فشرده سازی نمی کند و باعث می شود تا وضوح تصاویر بسیار بالا بماند.دریافت تصاویر این دوربین ها نیز تنها توسط dvr مخصوص خودشان صورت می گیرد و dvr های آنالوگ و … نمی توانند تصویر این دوربین ها را نمایش دهند.در تصویر زیر مقایسه ای بر رزولوشن های ضبط تصاویر دوربین مدار بسته صورت گرفته که تفاوت سیستم hd و سایر سیستم ها را نشان می دهد.

رزولوشن دوربین مدار بسته

یکی از مزایای دوربین مدار بسته HDSDIاستفاده از بستر سیم کشی مشابه دوربین مدار بسته آنالوگ می باشد.یعنی بوسیله کابل کواکسیال و اتصالات BNC می توانیم تصاویر این دوربین ها را انتقال و نمایش دهیم.

در تصویر زیر نیز مقایسه ملموس ما بین تفکیک پذیری یک سیستم آنالوگ و hdsdi صورت گرفته است.

تصویر دوربین مدار بسته hdsdi

دوربین مدار بسته AHD

این دوربین ها در پاسخ به نوع hdsdi و hdcvi تولید شدند و برخلاف hdcvi که انحصارا در اختیار داهوا بود نوع ahd توسط کمپانی های متعددی تولید و عرضه می گردد و این نوع دوربین امروزه بیشترین فروش در بین انواع دوربین های مدار بسته را دارد.قیمت بسیار بسیار مناسب این دوربین ها در کنار کیفیت تصویر مطلوبشان باعث شد تا به سرعت فراگیر شوند و مشتریان نیز از عملکرد این دوربین ها نهایت رضایت را داشته باشند.

کیفیت تصویر این دوربین ها شاید با نوع HDCVI برابری نکند ولی به نسبت اختلاف قیمت بسیار بالایی که با آنها دارد بسیار فراگیر تر است.

نوع ۲ مگاپیکسلی این دوربین ها نیز تازه پا به عرصه ظهور گذاشته و تازه نفسی با کیفیت تصویر در خور و بسیار مناسب است که محبوبیت دوربین مدار بسته ahd را روز به روز بیشتر می کند.تنوع برند در کنار سازگاری با دستگاه های مختلف نیز عامل دیگری است که در کسب موفقیت های روز افزون ahd دخیل است.

این دوربین ها نیز در همان بستر نوع آنالوگ قابل پیاده سازی هستند و فشرده سازی خاصی روی تصاویر آنها صورت نمی گیرد و کیفیت تصاویر تاحد امکان حفظ می شوند.دارندگان سیستم های مدار بسته آنالوگ نیز به راحتی و بدون تغییر در سیم کشی و اتصالات تصویر می توانند یک سیستم آنالوگ را کنار زده و نوع ahd را جایگزین آن کنند.analog high defintion که به اختصار آن را ahd می خوانند بنا به ادعای می تواند تصاویر را روی کابل کواکسیال و تا متراژ ۳۰۰ متر ارسال کند.این در حالی است که این متراژ در عمل چیری حدود ۱۵۰ الی ۲۰۰ متر را نشان می دهد و تفاوت ۵۰ در صدی با ادعای سازندگان دارد.

دوربین مدار بسته TURBO HD

پس از ترویج دوربین مدار بسته ahd شرکت HIK-VISION قول بزرگ صنعت مدار بسته نیز سعی کرد تا از فروش دوربین مدار بسته آنالوگ با کیفیت بالا یا همان AHD عقب نماند و محصولات high definition خود را با نام انحصاری توروب اچ دی روانه بازار کرد.این بدین معنی نیست که بتوان یک سیستم ahd را با توربو hd همسان سازی کرد و در کنار هم استفاده نمود ولی با این حال برخی DVR های هایک ویژن قابلیت سازگاری با دوربین های آنالوگ AHD و توربو HD و حتی دوربین Ip را دارند.طبق ادعای سازنده این دوربین ها می توانند تا متراژ ۳۰۰ متر روی کابل کواکسیال تصاویر را ارسال کنند و تا حدود زیادی این ادعا صحیح می باشد.کیفیت تصاویر این دوربین ها در مقایسه یا بسیار از مدل های AHD مناسب تر می باشد و وضوح و تفکیک پذیری بمناسبی دارند.این در حالی است که نوع لنز نصب شده در آنها به همراه سایز سنسور تصویر از کیفیت مطلوبی برخوردار است و چیپ داخلی آن نیز توانایی پردازش مناسبی دارد که در مجموع این نوع device ها را به محصولی مطلوب و خوش قیمت و توام با کیفیت مناسب تبدیل کرده است.

دوربین مدار بسته HDCVI

در فرایند تکامل دوربین مدار بسته HDSDI نوع HDCVI بوجود آمد و ایرادات ریز مدل sdi برطرف گردید.دوربین های hdsdi نهایتا می توانستند تا متراژ ۱۰۰ متر تصاویر را روی کابل کواکسیال ارسال کنند و در صورت نیاز به متراژ بالاتر میبایست از repeater استفاده گردد.اما نوع hdcvi می تواند تا ۳۰۰ متر تصاویر را بدون استفاده از تقویت کننده روی کابل کواکسیال ارسال نماید.همچنین بدلیل استفاده از سیگنال دیجیتال و عدم فشرده سازی تصاویر ، کیفیت تصاویر حفظ شده و تاثیرات نویز بر بستر و تصویر این دوربین ها کمتر شده است.همچنین این نوع دوربین می تواند صدا و تصویر را همزمان روی کابل کواکسیال ارسال کند.بدین صورت که تصویر بصورت دیجیتال و صدا بصورت آنالوگ روی کابل فرستاده می شوند.یکی از دلایلی که هنوز این دوربین ها در بازار سیستم های مدار بسته خوب جای خود را باز نکرده اند قیمت آنها می باشد.بطوریکه هزینه پیاده سازی آنها در مقابل نوع AHD و یا turbo hd بالاتر است و تنها برتری آنها کیفیت تصویر مناسبشان است که در مدل های جدید AHD نیز کیفیت تصاویر تا حدود بسیاری بهبود یافته اند.

ظهور دوربین های تحت شبکه و همچنین انتقال تصویر از طریق Cloud Processing (پردازش ابری) تحول بزرگی در زمینه دوربین مدار بسته به شمار می آید.

در این قسمت میخواهیم شما را با اصطلاحات دوربین مدار بسته آشنا کنیم:

Abstract-Light-Background-41-625x351

اصطلاحات دوربین مداربسته

نکات و موارد ذکر شده از اصولی ترین موارد در دانستن اصطلاحات دوربین مدار بسته می باشند.ضمن تشکر از مطالعه لازم به ذکر است در صورت دستیابی به منابع بهتر این نوشته را به روز خواهیم کرد تا بهترین اطلاعات را در زمینه اصطلاحات دوربین مدار بسته در اختیارتان قرار دهیم.

IP66:هر دوربین مدار بسته که این استاندارد را داشته باشند ضد گرد و غبار و رطوبت هستند برای نصب در محیطهای بیرونی کاربرد دارند.

FPS یا فریم در ثانیه(frame per second):به تعداد یا نرخ فریم یک تصویر در ثانیه گفته میشود. ۳۰fps  یعنی تصویری که در یک ثانیه ۳۰ فریم را عبور می دهد.

VGA:یک نوع رابط انتقال تصویر خروجی از dvr  به نمایشگر monitor می باشد که تصاویر را بصورت آنالوگ انتقال میدهد.

Sata interface:رابط یا پورت sata  در هارد دیسکهای کامپیوتر برای انتقال داده ها از هارد به مادربرد  استفاده میشود.sata استانداردهایی دارد که مفصلا به آنها خواهیم پرداخت.

h.264:نوعی فشرده سازی تصاویر است که از خانواده mpeg4 میباشد. امروزه نیز در dvr  ها رایج شده است.

OSD Menu:برخی دوربینها دارای منوی osd  میباشند که تنظیمات رنگ و نور دوربین را میتوان از آن منو تنظیم کرد.

TVL (tv line):به تعداد خطوط افقی تصویر تولید شده توسط دوربین آنالوگ گفته میشود.هر چقدر تعداد این خطوط بیشتر باشد تصویر واضحتری را داریم.

Motion Detector:برخی dvr ها این قابلیت را دارند که تنها در صورت تشخیص حرکت در تصویر آن را ظبط کنند.

optical zoom:زوم اپتیکال زومی است که توسط تغییر فاصله کانونی لنز دوربین انجام میشود و کیفیت تصویر را بهم نمیزند.

digital zoom:زوم دیجیتال فقط بزرگنمایی تصویر نهایی است و با هر مرحله زوم بیشتر کیفیت تصویر نیز بهم ریخته تر می شود.

hdcvi:دوربین هایی هستند که می توانند سیگنال تصویر وصدا را با فرکانس پایین و بطور همزمان روی کابل کواکسیال ارسال کنند و همچنین دارای کیفیت تصویر HD می باشند.

Bullete:از انواع دوربین مدار بسته است که معمولا برای نصب outdoor استفاده می شوند.

اصطلاحات دوربین مدار بسته

Auto Track: به این معنی که دوربین شما میتواند جسم متحرک را دنبال کند.(البته تنها در زاویه دید دوربین)

DHC: این تکنولوژی عکاسی در دوربین های عکاسی پلاک خودرو استفاده می شود.

DNR:مخفف digital noise reduction  می باشد که به معنی کاهش نویز تصویر بصورت دیجیتال می باشد.

fixed focal: لنزهای  با فاصله کانونی ثابت

cube:دوربین مدار بسته ابعاد نسبتا کوچک

دوربین مدار بسته cube

Indoor : به فضاهای مسقف گفته می شود.

Outdoor: به فضا های بدون سقف گفته می شود.

Lux: شدت روشنایی با واحد لوکس بیان می شود.

Pinhole:دوربین های مینیاتوری یا کوچک

دوربین مدار بسته مینیاتوری

WDR: مخفف Wide Dynamic Range  به این معنی که این دوربینها در محلهایی که تصویر تیره و روشن بصورت همزمان وجود داشته باشند می توانند تصویر خرویجی مناسبی را تولید کنند.

A/D:تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال

CIF:استفاده از یک چهرام کیفیت تصویر واقعی در دوربین های آنالوگ

Contrast:اختلاف بین تاریک ترین و روشنترین پیکسل.

CCD:مخفف Charge Couple Device  می باشد و نوعی سنسور تصویر است.برای اطلاعات بیشتر در مورد حسگر ccd اینجا را ببینید.

cmos:نوع دیگری سنسور تصویر که در مقاله مقایسه حسگر cmos و ccd می توانید اطلاعات کامل در این زمینه کسب کنید.

Frame:فیلم از عکس های ثابتی به نام فریم شکل می گیرد.به تعداد تصویر تشکیل دهنده یک فیلم در ثانیه ، فریم در ثانیه می گویند و با نماد Frame Per Second (fps) نمایش داده می شود.

dual stream: برخی دوربینها بصورت همزمان می توانند ۲ تصویر و با دو رزولوشن متفاوت را انتشار دهند.دوربین های تحت شبکه تا ۳ رزولوشن مختلف را همزمان انتشار می دهند.

IR Cut filter:در واقع یک المان مکانیکی می باشد که در نور آفتاب روشن جلوی سنسور تصویر را می گیرد و باعث می شود نورهای زائد در تصویر نمایش داده نشود.

Local Storage: دوربینهایی که قابلیت ظبط داخلی دارند.

 dnr چیست؟

شاید روی برخی دوربینها کلمه ی dnr  را دیده باشید و از خود بپرسید dnr چیست؟digital noise reduction یا به اختصار dnr فناوری کاهش دیجیتالی نویز تصویر می باشد.

Sense Up: در این تکنولوژی به کمک پردازش تصویر ،کاربر می تواند سرعت شاتر دوربین را بصورت دیجیتالی پایین آورده و در نتیجه نور بیشتری به لنز برسد.به کمک Sense Up می توانیم در شرایط نوری کم حساسیت تصویر بالاتری فراهم کنیم. برای اطلاعات بیشتر sense up چیست را مطالعه فرمایید

IK10: این استاندارد که اخیرا مطرح شده است برای جلوگیری از اقدامات خرابکارانه و وارد کردن صدمات فیزیکی به دوربین می باشد.

موارد ذکر شده در مورد اصطلاحات دوربین مدار بسته مرتبا بروز می شوند.

جانمایی دوربین مدار بسته

در این مقاله قصد داریم نحوه جانمایی دوربین مدار بسته را شرح دهیم.با رعایت اصول صحیح جانمایی دوربین مدار بسته ضمن پوشش کامل مناطق مهم برای حفاظت و صرفه جویی در تعداد دوربین ها ، باعث بدست آمدن تصویری مناسب و زاویه دید بهتر می شود تا در صورت بروز مشکل بتوان مراتب را بهتر پیگیری کرد.

Abstract-Light-Background-41-625x351

رعایت نکات ضروری در جانمایی دوربین مدار بسته:

۱-همیشه نسبت به مساحت فضای در دسترس و مساحتی که دوربین باید پوشش دهد جانمایی خود را انجام داده و طوری جا نمایی نکنید که لنز دوربین های رایج در بازار نتواند زاویه دید کافی به شما بدهد.

۲-اگر از قبل دوربین مدار بسته را تهیه کرده اید با توجه به لنز دوربین خود جانمایی را انجام دهید.با خواندن مقاله زیر می توانید در مورد انتخاب لنز و دوربین اطلاعات مفیدی کسب کنید.

آشنایی با لنز دوربین مدار بسته

جانمایی لنز دوربین مدار بسته

۳-یکی از مهمترین اصول جانمایی دوربین مدار بسته وجود نور و آفتاب است.حدالامکان نباید نور آفتاب و چراغ بطور مستقیم به لنز بتابد.در این صورت مشاهده می کنید که قسمت زیادی از تصویر سفید شده و وضوح مناسبی ندارد.

۴-بهتر است همیشه دوربین ها روبروی همدیگر نصب شوند تا در صورت بروز مشکل تصویر دریافتی از دو زاویه پوششی را داشته باشیم.

اصول جانمایی دوربین مداربسته

۵-میزان نور محیط عاملی بسیار مهم برای انتخاب دوربین و جانمایی دوربین مدار بسته به شمار می آید.اگر محل شما بیش از حد تاریک باشد قطعا باید از دوربین مدار بسته دید در شب استفاده کنید.نحوه کار این دوربین ها نیز در مقاله زیر توضیح داده شده است.

دوربین مدار بسته دید در شب

۶-دربهای ورود و خروج از جمله مهمترین مکان ها برای پوشش توسط دوربین مدار بسته می باشند.از جانمایی دوربین در این محل ها اجتناب نکنید.

جانمایی دوربین مدار بسته

۷-در فروشگاه ها یکی از مهمترین مناطق برای پوشش صندوق فروشگاه می باشد.معمولا توسط دوربین های صنعتی و لنز متغییر این مکان ها را پوشش می دهند.

جانمایی دوربین مدار بسته

۸-محل نصب پیشنهادی برای دوربین مدار بسته معمولا در کنج محیط می باشد تا فضای بیشتری را پوشش دهد.اما این استثنا نیز وجود دارد که اگر در انتهای کادر تصویر موارد مهمی برای پوشش وجود داشته باشد باید دوربین کمی جلوتر نصب شود.دلیل این امر این است که بسته به نوع DVR و دوربین مدار بسته ممکن است تصاویر ظبط شده کیفیتی برابر با آنچه هنگام نمایش زنده دوربین مشاهده می شود نداشته باشد.این امر باعث عدم نمایش واضح جزئیات در فاصله دورتر می شود.دقت به محل های مهم قابل پوشش نیز اصول جانمایی دوربین مدار بسته می باشد.

جانمایی دوربین مدار بسته

۹-اگر محیط پوشش داده شده دارای تنوع نور است و در فاصله دورتر تاریک تر است حتما از دوربین WDR  استفاده شود.

دوربین مدار بسته wdr

۱۰-در جانمایی دوربین مدار بسته توجه به تامین نور دوربین می باشد.برای تامین نور دوربین های نصب شده در سقف پیشنهاد ما استفاده از نور با رنگ سفید می باشد.استفاده از نور با رنگی غیر از سفید سبب ایجاد رنگ مجازی روی سطوح رنگی شده که این امر باعث عدم تشخیص دقیق رنگ ها می شود.

۱۱-مساله دیگر که در جانمایی دوربین مدار بسته مهم است توجه به حرکت خورشید در طول روز است و این مساله را نیز باید در نظر بگیریم که در ساعاتی خاص نور خورشید در مقابل لنز قرار نگیرد.

همانطور که گفته شد رعایت اصول صحیح جانمایی دوربین مدار بسته باعث کیفیت بهتر تصویر،پوشش مناسب تصویر و رضایتمندی مشتری می شود.